Over CT

"Als mensen weer trots zijn en de organisatie straalt"

"In 2006 heb ik CT Organisatie opgericht. Een bureau voor organisatieontwikkeling, interim-management en coaching. Zonder vaste medewerkers, omdat mijn overtuiging was en is, dat organisatieveranderingen vooral met en door interne mensen getrokken moeten worden. Zo beklijft een verandering veel beter. Ik heb wel altijd veel zelfstandige ondernemers om me heen willen hebben, die mij in een project van advies konden dienen of zo af en toe ingezet konden worden. Zo ontstond een netwerkorganisatie: CT Organisatie.

Ik heb in al mijn opdrachten gezien, dat een authentieke missie van wezenlijk belang is voor succes. Of andersom: zonder te weten wat je droom of ideaal is, is het heel moeilijk om koers te houden en op effectieve wijze je doelen te realiseren. Is die missie er dan altijd? Ja. Iedere organisatie, iedere mens, heeft een hoog ideaal, een diep verlangen, een grote ambitie, een prachtige droom. Dit is de belangrijkste drijfveer, het kloppende hart. Des te duidelijker de droom is, des te doelgerichter de acties, en des te groter de kans op succes.

Een organisatie zonder missie komt zielloos over, zowel qua sfeer als cultuur. Maar ook naar buiten toe, naar de klant en andere betrokkenen. De organisatie raakt uit koers, leiding en medewerkers worden gespannen,  en dat is vaak het moment dat ik binnenkom. Mijn allereerste stap is weer rust te brengen en mensen met elkaar in gesprek te brengen.

Na het concreet maken van de missie volgt de doorvertaling naar hoofddoelen en strategie. En dat let heel nauw. Een consequente aanpak is noodzakelijk, gebaseerd op hoofd èn hart, op verstand en gevoel, structuur en ruimte.

Mijn eigen missie is de uwe te helpen realiseren. Ik, en dat geldt voor alle mensen met wie ik werk, word er blij van als de organisatie weer gaat stralen, de resultaten weer behaald worden en de mensen weer trots zijn op hun werk."

Coletta heeft een veranderkundige achtergrond en is gecertificeerd coach, beide op universitair niveau. Naast haar werk als adviseur en manager coacht ze ook leiders, zie hiervoor www.ctexecutive.nl. Ze heeft gewerkt in zeer uiteenlopende sectoren, waar ze bedrijven en instellingen heeft geholpen weer goed georganiseerd en succesvol te worden. Haar kantoor is in Maarssen.
Wilt u meer informatie over CT Organisatie of het CV inclusief lijst van opdrachten ontvangen van Coletta Teuben? Of wilt u graag een afspraak? Laat het weten via het contactformulier of bel 0346590500.